Monitor het verbruik van uw gasketel goed

Tegenwoordig is het belangrijk dat u op uw energieverbruik blijft letten. Prijzen blijven namelijk maar stijgen, en u gaat niet veel minder verbruiken. Uw woning moet toch warm blijven, en u moet toch douchen. U kunt echter wel flink gaan besparen door voor een condenserende gasketel te kiezen. Deze types zijn een stuk zuiniger, en zullen dus ook langer mee gaan.

Verplicht?

gas ketel installerenVanaf 2015 zullen ze ook verplicht zijn in Belgiƫ. Hier zult u dus rekening mee moeten houden. Het zal zorgen voor minder uitstoot en dit is waar Europa veel mee bezig is. Een nieuwe ketel plaatsen is echter wel van groot belang voor uzelf. Sommige mensen kunnen dit misschien zelf, maar er wordt toch vaak voor een installatiebedrijf gekozen dat hierbij kan helpen.

Kosten

Een goede gasketel hoeft overigens niet duur te zijn. Natuurlijk is het een investering, maar een investering die u op de lange termijn geld op zal leveren. Het is dan ook erg belangrijk om eens naar de mogelijkheden te kijken. Er zijn diverse merken beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld Valliant en Nefit. Beide zeer goede kwaliteit ketels die veel worden ingezet bij particulieren. Heeft u een een gasketel in uw woning die geld voor u bespaard door het lage verbuik?

{ Comments are closed! }