Verschillen tussen dames- en heren portemonnees

Een portemonnee is voor de meeste mensen gewoon een gebruiksvoorwerp, een noodzakelijkheid. Daardoor besteden veel mensen niet echt aandacht aan welke soort portemonnee ze kopen. Zonde, want een goede portemonnee is echt een toevoeging aan je outfit.

Verschillende soorten portemonnees

portemonneesEr zijn verschillende soorten portemonnees om te beginnen met een portemonnee voor dames. Deze zijn vaak dikker en groter, vrouwen nemen nu eenmaal meer spullen mee waardoor de portemonnee dus ook wat groter dient te zijn. Als vrouwen een portemonnee gebruiken gaat daar dan ook niet alleen geld en pasjes in, maar ook foto’s, bonnetjes en dergelijke. Niet bij uitzondering zijn deze portemonnees ook hoger dan dat ze breed zijn en de vorm is meestal rechthoekig,  al dan niet met afgeronde hoeken. Een portemonnee voor mannen heeft een meer vierkante vorm, mannen stoppen de portemonnee dan ook gewoon in de broekzak en vrouwen in hun handtas. Herenportemonnees zijn misschien wat saaier, zwart of bruin en zo min mogelijk tierelantijnen, geen motiefjes en dergelijke. Zeker portemonnees voor zakelijk gebruik zijn vaak gemaakt van effen leer of suède, maar deze portemonnees hebben dan ook meestal een strakke uitstraling die perfect is voor zakelijk gebruik.

Pinpas en creditcard vakjes in de portemonne

Niet alle portemonnees hebben tegenwoordig meer een speciaal vak voor kleingeld, je betaalt toch steeds vaker met je pinpas of creditcard. Daar bespaar je zeker een hoop ruimte mee, al die munten maken de portemonnee erg dik natuurlijk. Door die trend gebruiken steeds meer mensen ook een creditcardhouder of geldclip met ruimte voor pasjes. Hierdoor hoef je niet altijd meer een grote portemonnee mee te nemen, maar kun je de pasjes snel en ruimtebesparend opbergen. Een creditcard houder is een stuk platter dan een portemonnee en kan dan ook prima in de binnenzak van een colbert gestopt worden zonder dat het jasje gaat hangen.

{ Comments are closed! }